Uppgradering av syhörnan

Nu under hösten när jag tillbringat mycket tid i min syhörna har jag ett tag funderat på att jag borde uppgradera den ännu lite mer. Som ni kanske kommer ihåg fick den en ordentlig makeover i början av året. För några veckor sedan bestämde jag mig för att göra slag i saken. Först konsulterade jag mamma som gav mig klartecken. Sedan kontaktade jag Martin och frågade om han kunde hjälpa till och det kunde han. 


För att frigöra lite plats tog jag och mamma beslutet att min synt som står i hörnan får sova en stund på hennes vind. Min tanke sen var att jag ville få bort den fristående strykbrädan och samtidigt få in lite mer förvaring. Det jag tänkte mig var att ha en Kallax-hylla från IKEA som förvaring med en vadderad skiva ovanpå som strykbräda. 


Den första etappen, skivan som skulle bli strykbräda gjorde jag i snickeriet på jobbet. Då kom jag på att på jobbet har de gjort ett textiltrycksbord på liknande sätt med bordsfilt och vaxduk istället för grillfoder och tyg som jag använde till strykbrädan av. Så jag passade på att göra ett textiltrycksbord på samma sätt hem till mig också. Då kan jag byta mellan skivorna beroende på om jag vill stryka eller göra textiltryck.


I torsdags var det dags för etapp två. Först på morgonen åkte jag som vanligt till min praktik på Kuddkonst. När jag var klar där åkte jag till IKEA och mötte upp Martin som hade höstlov denna vecka. Vi började med att äta lunch och uppdatera varandra på vad som hänt sen sist. Sedan var det dags att ta sig an varuhuset. Då jag visste exakt hur en Kallax hylla ser ut kände jag att jag inte behövde titta på den innan jag köper den. Därför bestämde vi oss för att slippa hela övervåningen. Visst är det kul att gå på IKEA men inte så kul att man går igenom en hel våning bara för att. På undervåningen passade både jag och Martin på att plocka på oss lite småsaker som vi behövde. Sedan begav vi oss mot ta-själv-lagret där vi plockade på oss hyllan jag skulle ha samt ett handfatskåp till mamma. Efter den obligatoriska IKEA-glassen var det dags att lämna IKEA för den här gången. Först åkte vi hem till mig och lämnade av mina grejer. Sedan till mamma för att lämna av både mig och hennes skåp. 


Igår var det dags för en avslutande etappen, nummer tre. När jag kom hem från mamma skruvade jag ihop kallaxhyllan. Det blev precis som jag hade tänkt mig. Allting jag hade planerat att få plats med i hyllan passade perfekt och strykbordet blev jättebra ovanpå. Jag är så nöjd med resultatet.


(null)




RSS 2.0