Månadens kultur

Något nytt för 2021 är att mamma och jag ska börja med något som vi kallar Månadens kultur. Vilket innebär att vi ska göra eller se något kulturellt minst en gång i månaden. 


Vi började igår med vår första Månadens kultur och begav oss till Waldemarsudde.


Där visas just nu John Bauers utställning Trollbunden som jag var och tittade på med jobbet för ett tag sedan samt den nya utställningen Öar av Karl Duner. Lite extra roligt var att jag känner en av dem som har hjälp till med skulpturerna i Karl Duners utställning. 


Vi kom iväg vid vårt magiska klockslag 13.00. Väl framme ställde vi oss kön utanför i detta fantastiskt friska kalla januariväder. Efter ca 30 minuter var det äntligen vår tur att komma in i värmen på museet. 


När vi kom in tog vi en fika i Prinsens kök. Sedan började vi med Karl Duners utställning. Det var en väldigt speciell utställning. Han hade använt många olika material och tekniker. Extra häftigt för mig var att se namnet på någon jag kände i utställningens presentation. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Efter Karls utställning gick vi vidare jag och visade mamma John Bauers utställning Trollbunden. Mamma upptäckte även att några av tavlorna var målade av finska konstnärer som jag inte hade uppmärksammat sist jag var här och såg utställningen. 

(null)


Hela dagen kändes väldigt tryggt då personal hade koll på hur många personer de släppte in på själva museet samt i de olika utställningshallarna så det var lätt att hålla avstånd. Dessutom stod det handsprit utspritt lite överallt. 


Det var skönt att kunna få åka iväg lite utanför ens närområde och se lite folk. 


Efter museibesöket var vi väldigt trötta och dagen avslutades med pizza. 

RSS 2.0