Mejan i Marabouparken

Denna fredag var det en spännande fredagsaktivitet på mitt jobb. En av våra vikarier och hennes klass på Kungliga konsthögskolan, Mejan har sin kandidatutställning i Marabouparken. Vi skulle dit för att se deras utställning. 

(null)

När jag fick höra om utflykten tänkte jag att smidigaste sättet för mig att ta mig dit var att åka direkt från mamma istället för att först åka via jobbet. Problemet var att det ändå är en bit att gå från busshållplatsen och jag hittar inte. Mamma sa att hon kunde följa mig dit men att om hon gjorde det ville hon gärna se utställningen också. Så jag frågade om hon fick följa med. Det gick bra.  


Jag började dagen med sovmorgon och jobbade lite på distans hemma hos mamma på förmiddagen. Sedan åkte vi och mötte upp Cederfolket. 


Först åt vi lunch i Dolks kök. När alla var mätta och belåtna fortsatte vi till utställningshallen. På vägen dit berättade A om utställningen och om hennes verk som var en film och en schimpans som tittar på den. När vi kom till utställningshallen började vi att hälsa på schimpansen och titta på filmen.

(null)

(null)

Sedan gick vi runt och tittade på de andra verken. Det var en spännande utställning med många intryck. Eleverna hade inte haft något gemensamt tema utan jobbat var för sig med sina egna projekt. 

(null) (null) (null) (null) (null) (null) (null) (null) (null)

När vi avslutat dagen i museet gick jag och mamma en sväng i museibutiken och hämtade lite mer inspiration. 

Eftersom vi skulle hem via Sundbyberg frågade jag mamma om vi kunde gå förbi Myrorna innan vi åkte hem. Förvånansvärt nog sa hon ja. Så när vi var klara i museibutiken gick vi dit. Min tur fortsatte och jag lyckades fynda en lilla kappa och en rosa ryggsäck. Mamma hade också turen att fynda två par byxor. Sen tog vi helg. 

RSS 2.0