Cederfolket i Wira bruk

Dagens fredagsaktivitet på Cedergruppen var en utflykt till Wira bruk. 


Då vi skulle mötas upp på enheten på Kungsholmen sov jag hos mamma innan. Jag kom fram till Kungsholmen i god tid. Tidigare än vad jag hade trott. Så jag började morgonen i Sonjas hörna i deras mysiga ateljé. 


(null)


Vid tiotiden styrde ett gäng glada cedergruppare iväg mot Wira bruk. När vi kom fram började vi med att titta runt lite på området. Vi hittade en stor gammal smedja som vi kikade in i. Sedan var det dags för lunch i deras mysiga café som hade öppet bara för oss idag. Vi blev väl omhändertagna av den trevliga personalen. 


Efter en god lunch var det dags för de som ville att ge sig ut i skogen på svampjakt. De som inte ville ut i skogen, däribland jag stannade kvar. Lagom tills att vi ätit klart hade även Wägerths konstsmidesbutik öppnat så vi som var kvar passade på att ta en titt i butiken. Där fick vi reda på att det fanns en till gammal smedja så vi gick och tittade på den också. Vi hittade även ett litet hus i en bäck. 


(null)


Sedan började svampplockarna komma tillbaka från skogen. Då hade dem dukat fram fika till oss i caféet. Efter varsin god kanelbulle var det dags för oss att åka tillbaka.


Jag avslutade dagen med kräftor tillsammans med mamma. 

RSS 2.0