En lektion i Lolita med värdens bästa loppisråtta

Idag var en dag som jag längtat länge efter. En kompisdate med min fantastiske vän Frida. 


Det började med en seg start på Stadsmissionen, Solna centrum. Sedan vidare till Myrorna, Flemmingatan. Där lossnade det och vi tokfyndade båda två. 


Egentligen var vår plan att gå till det japanska fiket Café koya men det visade sig vara stängt idag. Så vi gjorde om vår plan och fikade på Ritorno istället. Där fick jag min första lolitaklänning i födelsedagspresent. Frida är inte bara en av dem största loppisråttorna jag vet, hon är te-galen och Japan-tokig också. Speciellt i Lolita. Så över en kopp te gav hon mig en Lolita lektion. Senare i höst ska jag följa med henne på en Lolita Swapmeet som är en punkt på min bucketlist. Efter fiket gick vi till butiken Kawaii för att få ytterligare inspiration. 


Ett av mina fynd på Myrorna var en klänning som tyvärr var lite för liten. Det är då jag är extra glad över att jag kan sy. Att jag kan köpa något jag blir kär som kanske inte passar och sy om det. Jag trodde jag visste hur jag skulle kunna fixa denna klänning men för att vara säker avslutade vi på Ohlssons tyger för att få experthjälp. Väl framme visade det sig att min teori fungerade bra. Hittade ett passande tyg jag kan komplettera med. Köpte det och lite till. Nu längtar jag hem till mig och min symaskin. 


Tack bästa Frida för en härlig dag!

Vill ni kika in våra fynd kan ni göra det på vår facebooksida Loppisråttans skattkista. https://m.facebook.com/groups/350318232230097/?ref=group_browse





RSS 2.0