En Snoof blir till

Den senaste veckan råkade jag snubbla över en YouTube kanal med en kille som heter Adam Kreutinger. Han gör fantastiska informationsvideos om hur man gör handdockor. Jag blev fast direkt och har sett många videos inom bara några dagar. 


Efter att ha blivit inspirerad av hans videos tänkte jag testa själv. Jag bestämde mig för att börja med en enkel variant som Adam kallar för Snoof. 

(null)

Dessutom tänkte jag på samma gång skapar liv i den här lilla filuren som jag skapade förra veckan.

(null)

Sagt och gjort. Jag packade väskan full med material och åkte förväntansfull till jobbet. När jag kom fram skakade liv jobbet symaskin och satte igång. Jag började med att klippa ut alla delar till min lilla Snoof. Kroppen gjordes av en fleecefilt som jag köpt billigt på Öob. Detaljerna gjordes av stuvbitar som jag hade hemma.  

(null)

Kroppen med drakfjällen och svansen hann jag göra innan det var dags att avbryta för lunch. Efter lunchen fick den ögon i form av knappar. Sedan fortsatte jag med öronen. Jag hann inte riktigt med att tänka ut öronens placering innan det var dags att åka hem så jag fortsatte hemma.

(null)

Dessutom bestämde jag mig även för att förbereda armarna så att jag slapp ta fram symaskinen på jobbet en gång till. Tyckte det var lättare att arbeta med en maskin som jag är van vid och dessutom har jag den alltid stående framme hemma.  

(null)

Nästa dag hann Snoof få en nos innan det var dags att åka till jobbet. Jag ner Snoof och hens armar för att göra klart honom på jobbet. När jag kom fram så började jag med att se till att Snoof fick på sig sina armar. Då varken jag eller jobbet hade material till att göra stänger för att hålla upp armarna fick jag vara lite extra kreativ. Jag kom på att jag kunde ju använda stickor i stället. Tur då att det finns två loppisar i närheten av jobbet. Det var bara att traska dit och hålla tummarna. Som tur var hittade jag ett par stickor som jag kunde använda. Till handtagen hittade jag en pinne som jag täljde av barken på och kapade av i rätt storlek.

(null)

Bestämde mig för att trotsa Adams rekommendationer och göra löstagbara armstänger ifall att hen vill sova i min säng och så att jag kan gosa ordentligt med den. (Löstagbara armstänger var tydligen inte att rekommendera då dem i värsta fall kan hoppa ur sitt fäste och lossna under tiden man uppträder med dockan.) 

När armstängerna var klara så var även hela Snoof klar. Jag blev väldigt nöjd med honom och många på jobbet tyckte att han blev fin. Nu saknar den bara ett namn. Har ni något förslag får ni gärna lämna det i kommentarsfältet!

(null)

Innan jag började med Snoof frågade jag mina Instagramföljare om de ville följa med i processen. Det ville dem, så om ni vill se fler bilder av processen kan ni gå in och titta på min instagram @sunbeamdesign. Alla Snoof-stories finns sparade under höjdpunkten Snoof. Det finns även några bilder i flödet.  





RSS 2.0