Sakletarworkshop

Idag var det äntligen dags för tjejgruppens sakletarworkshop. Nu skulle vi använda våra fynd från Myrorna och skapa något av dem.  


Enheten vi där workshopen skulle vara bestämdes efter vad vi fyndade. Vi i Liljeholmen har bättre förutsättningar för jobb med hårda material och Kungsholmen passar bättre om vi har mjuka material. Då de flesta fyndade mjuka material bestämde personalen att vi ska ha vår workshop på Kungsholmen. 


Jag var på plats i god tid, en timme innan vi skulle börja. Då jag fyndat så mycket tjuvstartade jag lite med att sprätta upp jeansskjortan och den lila kjolen. 


Jeansskjortan tog inte så lång tid att sprätta upp insnitten på så den blev jag klar med ganska fort. Däremot kjolen tog tid. Tyget var tunt och därav svårt att sprätta. Dessutom var det någon som hade gjort kjolen själv och inte sicksackat kanten. Därför var jag då tvungen att sprätta upp hela kjolen för att sicksacka kanterna. Annars hade jag bara kunnat sprätta upp och klippa av de bitarna som jag behövde. Jag satt i tre timmar och sprättade tills det var dags att bryta för lunch. Då tröttnade jag. 


Under lunchen kom jag på att jag kunde byta projekt till ett som inte krävde sprättning så jag fick göra något roligt under dagen. Jag gjorde upp en ny plan och bestämde mig för den lila klänningen som jag skulle fixa en ny överdel till. 


Jag hade förberett och klippt ut alla mönsterdelar till överdelen hemma för att spara tid. Så det var bara för mig att klippa itu klänningen, sy ihop den nya överdelen och sedan sy ihop överdelen med kjolen. Jag blev klar under den timme vi hade kvar på workshopen efter lunch. 


(null)


Dagen avslutades med avtackningsfika för en personal som tyvärr skulle sluta. 

På vägen hem gick jag och hämtade thaimat till mig och mamma som jag hälsar på lite extra den här veckan. 


RSS 2.0