Fyndglädje i Kista

Igår har jag och Frida varit på loppisäventyr igen. Denna gången blev det en bakluckeloppis i Kista galleria. Ett par timmar innan vi skulle ses överraskad Frida mig med att hennes syster Jenny också skulle haka på. 


Jag mötte upp Frida och vi åkte tillsammans till Kista. På vägen passade jag på att överlämna Fridas 40-års present. Hon öppnade den redan på tåget dit och blev jätteglad. Lagom till att presenten var öppnad var vi också framme. Väl på plats försökte vi dels få tag på Jenny, som hade  åkt direkt dit och ta reda på vart vi skulle. Efter en stunds snurrande kunde vi med hjälp av en vakt få reda på vilket garage vi skulle till. Ungefär samtidigt svarade Jenny att hon var på plats och redan hunnit fynda. Så jag och Frida skyndade dit och mötte upp henne. Snabbt gjorde vi upp en plan och började vår fyndresa. Jenny var riktigt på hugget idag och fortsatte fynda medan Frida var lite seg i starten men kom snart igång även hon. Som vanligt hamnade jag ganska snabbt på efterkälken medan systrarna höll ett bestämt tempo framåt när vi sicksackade oss fram i gångarna. 


Plötsligt ser jag ett bord som jag tycker verkar intressant men där är det fullt med folk så jag kommer inte fram för att titta ordentligt. Lite besviket går jag vidare till nästa. När jag är klar vid det bordet bestämmer jag mig för att göra ett nytt försök och backar ett bord. 


Det ser glesare ut och strax kommer jag äntligen fram för en kik. Ser några pysselsaker som jag snabbt plockar på mig. Sedan råkar jag höra säljaren säga till en annan kund: "det finns mer pysselsaker här bakom." Kunden går dit och jag skyndar efter, det här tänker inte jag missa. Vi rundar bilen och jag hamnar i himmelriket. Där finns flera lådor överfulla med pysselsaker. Jag och den andra kunden beväpnar oss med varsin påse och börjar botanisera bland lådorna. Jag vet inte hur länge jag står där men när jag ger mig har jag två påsar fullproppade med saker. Jag frågar säljaren om hon kan ge mig ett pris för mina påsar. Får svaret 150 kronor och jag säger utan att tveka JA! 


När jag trasslat mig tillbaka till gången mellan bilarna har systrarna kommit tillbaka för att se vart jag tog vägen. Jag ursäktar mig att jag fastnat lite här. Frida frågar om jag har fyndat och Jenny säger att jag ser överlycklig ut. Jag behöver inte svara. Min min säger allt. Vi skrattar och fortsätter framåt i gångarna. Nu har min fyndlycka börjat och jag hittar ytterligare en låda med pyssel och lite andra småsaker. Strax innan vi ger oss måste ju kappfyndarexperten också komma fram och göra sitt jobb MEN denna gång var det Jenny som fick sig en snygg kappa. Så Frida fick vara kapplycklig utan att kappan var till henne. Alla nöjda och glada. 


När vi fyndat klart letade vi upp ett café för nu behövde vi verkligen alla en fika. Under fikat visade vi traditionsenligt våra fynd för varandra. Jag fick börja och visade stolt upp alla fynden samtidigt som jag passade på att omstrukturera mig. Frida tittar på alla mina påsar och säger: "Jag ger mig, den här gången fynd-vinner du!" Vi skrattar. Frida visar upp sina fyndade klädesplagg. Även Jenny hittade lite kläder samt några användbara prylar och prydnadssaker. Sedan var det dags för oss att skiljas åt för denna gång. 


(null)


RSS 2.0