I blomsterträdgården och sko-djungeln

Den här lediga dagen var det dags för mig att förbereda mig inför våren med nya gympaskor. Så mamma hade bokat en tid för mig på Aktiv ortopedteknik vilket jag såg sådär fram emot. Att vara en ung kvinna med Cerebral Pares är inte alltid så lätt. Speciellt inte när det gäller att hitta skor. De flesta ortopediska skor är svarta, bruna och vita för dem behöver vara unisex.  Dessutom är dem ofta även väldigt klumpiga för att man ska kunna få plats med skoinlägg. Att hitta skor till mig tar lång tid, kräver mycket tålamod och ibland även en del tårar.  


För att få en lite roligare ledig dag bestämde jag och mamma att vi skulle göra en utflykt till Brunnsvikens trädgård innan mitt ortopedbesök. 


Vi båda vaknade tidigt och vi kom iväg redan på förmiddagen. Väl framme var det dags för lunch så vi började med pannkakor i trädgårdens mysiga café. 

(null)


Sedan gick vi en stund på varsitt håll och tittade på alla blommor. Jag letade efter något som blommar då jag för tillfället bara har olika nyanser av grönt hemma i fönstrena just nu. Först hittade jag en för mig ny blomma som hette Murklocka. Jag hade aldrig hört talas om en men den var fin och skötselråden verkade passa in på mina fönster. Det blev en sån och en Mårbacka pelargon som jag hade funderat på innan. Mamma hittade två murgrönor. 

(null)


Sen var det dags att åka till ortopeden. Vår chaufför visade sig vara finlandssvensk så vi hade en trevlig pratstund på vår korta resa. Framme i väntrummet råkade jag träffa på en bekant så vi fick en trevlig pratstund till. Väntetiden gick fort och min nervositet försvann. Sedan började skojakten. 


Idag verkade vi ha turen på vår sida. Ortopedbesöket slutade med ett par gympaskor i fin färg, ett par sandaler samt ett par höstkängor. Dessutom utan tårar. Dock vågade jag inte hurra förrän utanför. 

(null)


RSS 2.0