Tillökning på Plantagen

Tänkte äntligen göra skäl för mitt namn Hoa som betyder blomma på vietnamesiska. Den senaste månaden har mitt växtintresse växt otroligt mycket. Nu känner jag att jag verkligen vill få in växter i mitt hem igen. Dessutom har jag blivit intresserad av sticklingar.   


Så idag fick Plantagen i Bromma en extra blomma i form av mig. Jag åkte dit med mamma strax efter lunch. Eftersom plantagen i Bromma ligger lite avsides bestämde vi oss för att ta min färdtjänst dit. Det var verkligen tacksamt att kunna åka dit med bil för då kunde vi båda köpa allt vi behövde på en gång.   


Jag hade som jag brukar innan jag ska någonstans förberett mig väl men hjälp av deras hemsida så jag visste vad jag ville ha. På deras hemsida hittade jag även väldigt bra skötselråd för de växter jag redan har samt andra bra tips. Det första jag kunde pricka av från min lista var ett Elefantöra. Det var en rolig växt jag hade fått tips om som skulle vara lätt att sköta. Jag upptäckte dessutom att elefantörat jag köpte hade fått fem bebisar så jag råkade få sex växter till priset av en.   


Nästa sak jag behövde var lite större krukor. Jag hade redan sett ut på hemsidan några alternativ. Jag tog dem som jag tyckte såg finast ut i verkligheten.    


Jag köpte även med mig två olika sorters jord. En för att plantera om de blommorna som behöver det hemma och en för att elefantöra-bebisarna ska få en bra start i livet.   


Mamma hittade några Pelargoner, en Flasklilja och en stor påse jord. Vi avslutade dagen med varsin glass.     


(null)







RSS 2.0