Inspirerande eftermiddag om bildanalys

En rolig sak som hänt min vän Frida är att hon har lyckats få ett stipendium för att utveckla bildanalys för eleverna på skolan där hon jobbar. 


Frida ville ha min hjälp eftersom hennes elever har speciella behov och då tänkte hon att jag i egenskap av att ha Aspergers syndrom och är en mycket kreativ person skulle kunna hjälpa henne att spåna kring hennes material. Det är väldigt roligt att få vara med på ett hörn tycker jag. 


Vi bokade därför in ett möte idag. Jag åkte till henne efter jobbet. Vi började med  varsin kopp te, för utan det kan ingen av oss tänka. När vi fikat klart berättade Frida för mig om sin idé och tankar om sitt projekt. Vilket är en slags konstrunda där man ska gå och tittar på bilder av olika konstverk och sedan analysera dem. Det hon ville ha min hjälp med var att komma på olika sätt man kunde analysera bilderna på. Jag gav henne alla idéer och tips jag kunde utifrån mina erfarenheter och kunskaper. Vi hade många intressanta diskussioner om konst och även jag blev inspirerad av våra samtal. Till och med så pass att jag kom på ytligare ett par idéer i taxin på vägen hem.  

RSS 2.0