Swapmeet

Det är så härligt nu tycker jag när allting börjar öppna upp igen och alla roliga event börjar kommer igång igen. Idag var det dags för mig att gå på mitt andra Lolita swapmeet någonsin. En swapmeet kan beskrivas som en mindre loppis med fika där man säljer och byter kläder med varandra. Man behöver dock inte ha med något att sälja/byta för att få komma, vilket jag inte har då jag fortfarande håller på att bygga upp min lolita-garderob så jag fyndar bara en så länge. Eftersom  jag inte vågar gå själv än är det tur att Frida inte bara är en loppisråtta utan även lolita-tokig. 


Vi möttes upp i Solna centrum och åkte tillsammans vidare mot Husby där eventet skulle äga rum. På tåget bad jag Frida ge mig en snabblektion om vad jag ska tänka på eftersom det var så länge sen sist. Dock tror jag inte att jag hade behövt det för jag gjorde mitt första fynd direkt i en av Fridas påsar, en kjol jag spanat in i förhandsvisningen på facebook.


 Väl framme blev vi väl omhändertagna av allihop och den nervositet jag hunnit bygga upp släppte fort. Strax efter oss kom Carolina, en gemensam vän till mig och Frida. Maria, en annan vän var redan på plats. Medan Frida packade upp tog jag en första kik på vad som fanns. Det första jag hittade och köpte var en väska. Min tanke var att leta efter saker att fortsätta komplettera de outfits, eller cords som det kallas inom lolita som jag redan har. Jag tyckte att det räcker med att ha tre olika klänningar. En gul, en blå disneyklänning och en rosa. Så jag skulle inte köpa någon idag tänkte jag. Min plan höll tyvärr inte så länge. När Carolina plockat upp sina saker fick jag syn på något lila på hennes klädställning. Det var en klänning som jag direkt blev förälskad i. Maria tröstade mig med att det där händer alltid, man säger "jag ska inte köpa fler" sen gör man det ändå. Jag provade klänningen och blev ännu mer förälskad i den. Både Maria och Frida tyckte jag var jättefin i den. Då kunde jag inte låta bli och köpte den. Carolina blev jätteglad över att det var just jag som köpte den och att den passade så bra på mig. Jag köpte även ytterligare en väska av henne. 


Frida sålde som bara den, hon ville bli av med allt. Maria var inte sen med att hjälpa till. Sen fyndade Frida så hon fick rensa ut mer av sina grejer till gratis-bordet. Där passade jag på att ta en kjol till och några accessoarer. Carolina hittade också mycket fint och Maria hade redan fyndat lite innan vi kom. Efter en stund tog vi en liten matpaus. Sedan gick vi en runda till då det kommit mer folk och med det mer grejer. Vid tretiden gav vi upp. Nöjda och glada åkte vi hem. 



RSS 2.0