Mysdag i Visby

Igår var det dags för oss att besöka rosornas stad Visby. Yvonne åkte i förväg tidigt på morgonen för ett eget ärende så jag och Joy fick ta morgonpromenaden själva. Sedan skulle jag och mamma åka till Visby för göra stan. För att senare  möta upp Yvonne. Vi fick skjuts av Ronnie till bussen. Han är ingen shoppare och valde att stanna hemma. 


Framme i Visby började vi med lunch för att orka shoppa. Sedan började vi vår vandring genom stan. Jag hade siktet inställt på stadens lokala hantverksbutiker.  I första butiken By Mårs hittade jag massor av fina saker. Nästa stopp var en av mina favoritbutiker Solkristallen. Det är en liten New Age butik som Yvonne introducerade för mig för många år sedan. Genom åren har jag hittat många fina skatter där. Även i år hittade jag en liten kristall. Sedan gick vi vidare till ringmurens hemslöjd för lite inspiration. Nu var det dags för mammas favoritbutik Kvinnfolki. En hantverksbutik där olika kvinnliga konstnärer och kreatörer säljer sina hantverk. Där fyndade mamma fina örhängen och jag lite gotländskt ullgarn. Sen hann vi inte mycket mer. 


För Jag hade nämligen ordnat fikaträff med min gamla tvärflöjtslärare Lotta och hennes man Torsten som även råkar vara goda vänner med Yvonne och Ronnie. Vi mötte upp Yvonne först. Sen väntade vi in de andra vid fiket där vi skulle fika. Lotta och Torsten har dessutom blivit farföräldrar nu så de hade med sig lilla N. När de hade kommit gick vi in och tog plats på fiket. Nu fick vi äntligen vår efterlängtade saffranspannkaka. 


(null)


Det var jätteroligt att äntligen få träffa Lotta och Torsten igen. Det är tur att vi har gemensamma bekanta då jag inte spelar för Lotta längre. Vi råkade komma en mycket bra tid. Det var inte alls mycket folk på fiket. Vi kunde sitta en lång stund och prata medan lilla N charmade oss alla. Vilken liten sötnos hon var! 


När vi skiljdes år var det dags för mig att fylla på mitt te-förråd för kommande år. Visby har en mysig te-affär, Kraenku med väldigt goda teer. Det är här jag köper alla mina teer. Efter att jag bunkrat klart åkte vi hem till Torpet igen. 


Idag var det dags att tacka för oss och flyga hem igen. 

RSS 2.0